Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

 

       Αφού αποδείχθηκε -στο προηγούμενο άρθρο- ότι σε καμιά περίπτωση δε κάναμε φέτος Πάσχα μετά των Ιουδαίων μιας και

α)  Δεν υπάρχει ούτε ένας Εβραίος στον κόσμο  ο οποίος θέλοντας  να κρατήσει την Παράδοση του Μωσαϊκού Νόμου θα βρεθεί να κάνει το Πάσχα του (Νομικόν Φάσκα για εμάς) τη 2η Εαρινή Πανσέληνο –εκτός κι αν έχει χάσει κάθε επαφή με την Παράδοσή του οπότε δε λογίζεται Εβραίος!

β) έχουμε ως εναλλακτική το γεγονός ότι το Νομικόν Φάσκα των Εβραίων είναι όντως μέχρι την Εσπέρα επομένως μετά την Εσπέρα μπορεί να αρχίζει το δικό μας Πάσχα

μένει να δούμε και να εξετάσουμε  με κάθε λεπτομέρεια την εν Αντισιοδώρω Σύνοδο κατά την οποία ως λέγεται απαγορεύεται η τέλεση δύο φορές την ίδια ημέρα της Θείας Λειτουργίας στην ίδια Αγία Τράπεζα ή από τον ίδιο Ιερέα --αν και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία φέτος τελέστηκε μετά την Εσπέρα άρα στην επόμενη Λειτουργική Ημέρα, την Κυριακή--!  Πότε έγινε, ποιοι οι Κανόνες της, πόσοι Επίσκοποι έλαβαν μέρος, αν κάποιος από αυτούς είναι αναγνωρισμένος άγιος … Ας βοηθήσει όποιος γνωρίζει κάτι επ’αυτού!

Αυτές οι ενστάσεις δημιούργησαν τόσο μεγάλη ταραχή στους χριστιανούς και επιβαλλόταν η με κάθε λεπτομέρεια εξέτασή τους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου